אוכל והסעדה
חוויה של טעמים שלא תשכחו עוד הרבה זמן! המטבח הבדואי יודע להפתיע גם את אוכלי הבשר וגם את הטבעוניים, את המבוגרים ואת הילדים, את אניני הטעם, ואת מי שאוהב אוכל פשוט ומזין.
מה אוכלים
המטבח הבדואי הוא מטבח מדברי המבוסס על טעמים עשירים ומזינים. כתרבות של נוודים וחקלאי מרעה וגידולי שדה, התפריט הבדואי יהיה בנוי על טהרת החיטה, האורז ותפוחי האדמה, לצד קטניות נוספות כפריקה.
על בסיס הפחמימות המטבח הבדואי נוהג להכין בשרים לפי אופני ההכנה השונים המקובלים בכל שבט ושבט. ניחוחות של תבלינים מזרחיים היו נהוגים במטבח הבדואי כבר מאות שנים אחורה, עם קרבתם הגדולה לדרך הבשמים הנבטית והזמינות היחסית של תבלינים מארצות המזרח, ובעיקר מהודו.
גם מקורו של התה הבדואי, השאי, מגיע מהמזרח – מרג׳אסטן ופאקיסטן, ועם הגעתם של הבריטים לאיזורים אלו, נכנס גם הסוכר שממתיק את כוסות התה המהבילים של האירוח הבדואי.
כמובן שגם המטבח המודרני הגיע אל האוהלים הבדואים בנגב, ומאכלים שגדולים וקטנים אוהבים כצ׳יפס, פיצה ופסטה מוצאים את דרכם לשולחנות הסועדים המתארחים בדרך האוהלים.
וכמובן שאי אפשר לוותר על דברי המתיקה מהמטבח הערבי, המוגשים לצד קפה טרי וטעים שבושל בצורה הכי קרובה לטבע שרק אפשר לדמיין.
על הכנת האוכל הבדואי
הכנת המטמעים הבדואים נעשית בשיטות מסורתיות, לרוב על אש מדורה גלויה או על גחלים. בשיטות הכנה מסוימות מכינים תנורים מבוץ או לבנים, ובשיטות אחרות קוברים את האוכל על שכבה של גחלים לוהטות, מכסים בשכבה נוספת של גחלים ולאחר מכן באדמה.
המלצה חמה – המאכלים שדורשים הכי הרבה זמן לבשל הם הטעימים ביותר!
הנשים הבדואיות הן כוכבות המטבח, ומעבירות אל החך טעמים ומתכונים שעברו מסבתא לאמא לבת.
עם החומרים הטבעיים ביותר ודרכי ההכנה המסורתיות ביותר, האוכל המוגש בכל אירוח ומגש פשוט נהדר וההבדל במצב הרוח מיד מורגש!
מה מיוחד בכל אחד מהאוהלים
דרך האוהלים מזמינה אתכם להתארח בכל אחד מהאוהלים שפרושים לאורך כביש 40 בין שדה בוקר למצפה רמון. בכל משפחה תשמעו סיפורים ותטעמו טעמים אחרים, שמאפיינים את אותה המשפחה.
מזמינים אתכם לבחור את המשפחה המארחת שלכם ולצאת לחוויה בלתי נשכחת!